Сн.: Moreto.net  Институтът по океанология към БАН отбелязва своята 45-годишнина.

...
Сн.: Moreto.net  Институтът по океанология към БАН отбелязва своята 45-годишнина.
Коментари Харесай

Институтът по океанология във Варна чества 45 години

Сн.: Moreto.net

 
Институтът по океанология към Българска академия на науките отбелязва своята 45-годишнина. Тържественото честване ще се състои през днешния ден, 4 юли от 16.00 часа в зала „ Пресцентър “ на Фестивалния и конгресен център, съобщи Moreto.net.

Учреждението е основано на 1 юли 1973 година. От самото начало пред Института са сложени извънредно съществени и виновни задания, свързани с комплексното проучване на Черно море. През годините се образуват няколко научни звена, които последователно се усилват, като обгръщат главните научни посоки в океанологията - морска физика, химия, геология и биология, динамичност на бреговата зона и океанотехника.

През 1976 година е издигната постройката на Института. На идната година стартира да действа институтската библиотека, във фонда на която се съхраняват над 10000 библиотечни единици - книги, периодически издания, научни планове и доклади, ксерокопия, карти. Учените от ИО-БАН са създатели и съавтори на повече от 1000 научни изявления. Освен това имат повече от 50 авторски свидетелства за изобретения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР